top of page
Sök
  • Skribentens bildProduction for Future

Vetenskapsfestivalen

Från måndagen den 2 maj till fredagen den 13 maj har vi i Production for Future deltagit i Experimentverkstaden. Det är en del av Vetenskapsfestivalen som projektleds utav Göteborg & Co. Vetenskapsfestivalen vill skapa en positiv attityd mot forskning och vetenskap och uppmuntra till högre studier.På Experimentverkstaden har vi haft en monter tillsammans med Volvobolagen kallad "Gör som en ingenjör" där barn i åldrar från förskoleklass till årskurs fem har fått testa på att skissa, modellera med lera, konstruera med Lego och programmera.


På skiss-stationen fick de skissa lastbilar, och sedan hängde vi upp dem på väggen så att alla kunde se vad de andra hade gjort. På Lego-stationen fick barnen bygga ihop små Volvo-hjullastare och följa monteringsinstruktioner. På programmeringsstationen fick barnen sitta med och lära sig hur programmering funkade. Våra praktikanter Emil och Felix hade byggt en Volvo Zeux i kartong och barnen fick välja om de ville att hjulen skulle snurra, skopan skulle röra sig eller om skoparmen skulle lyftas upp och ner.


Volvo Cars tog även in en ler-bil i verklig storlek som de har mätt luftmotstånd på. Barnen

fick först lyssna på när vi förklarade vad bilen använts till, och sedan själva hyvla bort lite lera och påverka luftmotståndet själva.

22 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page