top of page
Sök
  • Skribentens bildProduction for Future

Throwback thursday

Denna torsdag vill vi passa på att lyfta de examensarbeten som vi gjorde tillsammans med våra partnerföretag för ett år sen, våren 2020. In och kika i Edig om ni vill veta mer om respektive examensarbete! Alla exjobben kretsade kring vår nya demonstrator Verafabriken. Vill du veta mer om den, klicka här.


Stina Wahlström och Robin Eriksson gjorde sitt examensarbete för Dassault Systèmes och production for future. De undersökte varför flexibilitet är viktigt för att vara konkurrenskraftig samt hur en flexibel produktion kan uppnås i demo-fabriken Verafabriken inom production for future genom att använda Product Lifecycle Management (PLM) systemet ENOVIA. "Vi brinner för att skapa effektiva lösningar där kundfokus är i centrum samt integreras i hela näringskedjan, från designfas till end-of-use, där hållbarhetsperspektivet ska inkluderas i alla steg.", berättade de.


Victor Huke och Ulrika Holm gjorde sitt examensarbete för production for future. I deras examensarbete skapade de en workshop kring Verafabriken och studerarade hur spelifiering/gamification kan användas för att höja lärandesituationen. "I en värld där tekniken har en central plats är det kul att få jobba med kunskapsöverföring för att underlätta samspelet mellan teknik och människa!", tycker de. Läs hela artikeln här.Tobias Norman Hult och Jimmy Ek gjorde sitt examensarbete tillsammans med Dassault Systèmes inom produktutveckling. Inom arbetet kartlagde de konceptet Digital Twin samt utvärderade de marknaden och hur det kan användas för olika företag inom industrin. De skapade även en digital modell av Verafabriken med Dassault’s 3Dexperience platform. "Vi brinner för ny teknik som kan bidra till en hållbar utveckling inom industrin!", skriver de.

Lisa Gustafsson och Evelina Karlsson gjorde sitt examensarbete tillsammans med RISE IVF, Volvo GTO och production for future. De skapade ett verktyg som företag kan använda för att utvärdera en tillverkningsmetod ur ett hållbarhetsperspektiv. I utvärderingen ingår ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet och det ska hjälpa företaget att fatta bättre beslut. "Vi har tyckt att det är mycket intressant att se möjligheterna som finns med enkla hjälpmedel och hoppas att vårt verktyg ska både kunna användas som det är och vidareutvecklas för att bli till så stor hjälp som möjligt!", berättar de. Läs hela artikeln här.


64 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Recap 2023

Kommentare


bottom of page