top of page
Sök
  • Skribentens bildProduction for Future

Teknik i fokus på höstlovet

Förra veckan fick vi i projektet och våra praktikanter hjälpa till under Teknik i fokus på höstlovet under två dagar. Teknik i fokus på höstlovet är en aktivitet som Göteborgsregionens tekniska gymnasium (GTG) anordnar varje år där de bjuder in niondeklassare att få testa på teknik och intressera dem för teknikprogrammet.


Den första dagen var vi i GTGs lokaler i Volvo Cars fabrik i Torslanda. Då lärde Maja ut hur man 3D-modellerar i programmet CATIA V5, och Albin lät deltagarna testa att köra och få programmera en riktig industrirobot. Våra praktikanter hjälpte till på Albins och Majas station, men även på en tredje station där deltagarna fick göra en elkraftslaboration tillsammans med Lisa som arbetar på GTG.


Andra dagen delades gruppen upp i två. Ena halvan stannade kvar på GTG med Lisa och Albin och programmerade Arduino, medan andra halvan kom hit till Production for Future!


Här började vi med att hålla i ett vanligt besök likt de vi håller för skolklasser, och sedan fick deltagarna testa att programmera med hjälp av vår Scratch-workshop som våra tidigare praktikanter Amar, Albin, Benjamin och Sean har skapat och utvecklat.


14 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

댓글


bottom of page