top of page
Sök
  • Skribentens bildProduction for Future

Teknik i Fokus

Uppdaterat: 14 nov. 2023

Under höstlovet fick närmare 40 årskurs 9 elever från hela regionen prova på teknik. Våra Young Engineers har gjort ett fantastiskt jobb med att planera och organisera eventet tillsammans med Jokerlärare från GTG. På onsdagen höll vi till i Torslanda, där fick de i tur och ordning prova på tre olika aktiviteter, bestående av elkoppling där ungdomarna fick koppla elkomponenter, robotprogrammering där de fick styra en av verkstädernas industrirobot och CAD där de skissade och 3D-modulerade olika produkter. Det fick en god inblick i de kurser och innehåll som Teknikprogrammet innebär. Till lunch serverades pizza som uppskattades starkt! De fick även en goodiebag med diverse godsaker i att avnjuta under dagens gång.

Dag två, den andra november besökte ungdomarna Production for Future under hela dagen där de först och främst fick genomgång av projektets demofabriker och de fick även gå en tipspromenad. Sedan efter en god pastalunch fick gruppen ta del av tre workshops som var bussomptimering, Arduinoprogrammering och bygga legofordon till en ramp. I slutet av dagen delades priser ut för vinnarna av tipspromenaden, men även vinnaren av Production for Futures egna Kahoot quiz fick ett pris!

Vi är övertygade om att ungdomarna har haft roligt och lärt sig något. Det var väldigt kul att se de nytänkande och kreativa tankarna som de visade under alla olika workshops under dagarna. Vi hoppas också att vi har inspirerat och fått dem att fundera över att läsa teknik framöver!😊
13 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page