top of page
Sök
  • Skribentens bildProduction for Future

Lärarfortbildningar i Oktober

En dag av lärdom, skratt och tävlingar!

30:e oktober 2023 blev en dag fylld av lärdom, skratt och tävlingar. Dagen började redan klockan 8 då pedagoger från en förskola i Angered kom på besök där de fick upplevelsebaserade genomgångar av fabrikerna, av projektets Young Engineers och praktikanter!

Efter en fika, kaffe och te fick pedagogerna även ta del av tre workshops, bestående av VR, legobygge och tävlingsmoment. Det delades mycket skratt under hela besöket och det är alltid härligt att se besökarna glada efter alla aktiviteter. 😊

Efter lunch befann vi oss på Volvo Torslanda där vi tog emot pedagoger från Teknikförskolan. Deras fortbildning inleddes med genomgång av stabila konstruktioner och fackverk innan de begav sig mot dagens höjdpunkt, workshopen där de skulle få konstruera och designa en kulbana.

Det var så spännande att få ta del av de unika resultat som grupperna kom fram till, och genom tre bedömningsmoment fanns det två grupper som kom på delad förstaplats. Tävlingsmomenten på kulbanan gällde design, konstruktion och snabbhet. Därefter körde vi en återsamling, gick igenom FEM-modellering och pedagogerna fick själva skapa fackverk i CAD.

En otroligt rolig och fartfylld dag med massa skratt, nya ansikten, nya lärdomar och väldigt spännande workshops!5 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page