top of page
Sök
  • Skribentens bildProduction for Future

Hösten med våra praktikanter

12 gymnasieungdomar och en högstadieungdom har gjort sin praktik i Production for Future hösten 2021. De har jobbat på otroligt bra! Våra praktikanter har hjälpt till med att skapa workshops, utveckla olika projekt inför Underhållsmässan 2022 samt att hålla i workshops för ungdomar från både mellanstadiet, högstadiet och gymnasiet samt för vuxna från både Sverige och andra länder i EU.


Ungdomarna som praktiserar i Production for Future har varit en viktig del av projektet och projektets föregångare, Smarta fabriker, sedan 2017. Äntligen har vi kunnat ta emot klasser regelbundet igen, även om vi fått ändra lite på upplägget på grund av den rådande pandemin. Vi har inlett ett samarbete med Älvrummet vilket innebär att vi endast tar emot var sin halva av klassen, och här delar vi upp dem ytterligare när de väl kommer in så att vi ska kunna ha ett säkert besök och se till att alla säkerhetsåtgärder följs.


Förutom besöken så har våra praktikanter haft andra viktiga uppgifter. Våra första praktikanter skapade en hel workshop om programmering i programmet Scratch. Allt från att skriva kod, att rita upp alla delar i fabriken, till att skapa olika svåra uppgifter.


Grupp nummer två fick äran att testa workshopen på högstadieungdomar under Teknik i fokus på höstlovet. Förutom det fick de även hjälpa till att skapa en digital kopia av vår Vera-fabrik samt skapa och börja programmera ett app-koncept för fabriken.


Medan grupp nummer två var här fick vi även en praktikant från högstadiet som var här i ungefär en vecka. Hon skapade ett koncept på ett bord som ska användas till en Smart Maintenance-rigg vi ska ställa ut med under Underhållsmässan.


Grupp nummer tre har CAD:at upp alla komponenter, sedan finslipat och justerat måtten på bordet samt börjat arbeta med en AR-app till riggen där man ska kunna placera ut bordet i verklig storlek i sin omgivning, samt kunna klicka på de olika komponenterna och få upp en sprängskiss.


Bilder på våra fina praktikanter!


Bild från ett skolbesök

17 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page